Wij gaan trouwen

WIJ GAAN TROUWEN

Jullie gaan trouwen. Gefeliciteerd! Dat is een geweldige stap. Maar ook heel spannend, want er is veel te regelen. Ook zaken waar u niet direct bij stil staat. Afhankelijk van de gezinssamenstelling en financiële situatie komt er meer bij kijken dan alleen het tekenen van de trouwakte.

Misschien heeft één van de aanstaande echtgenoten een eigen bedrijf, eigen vermogen en/of kinderen uit een eerdere relatie. Misschien hebben jullie samen kinderen. Wellicht wonen jullie al samen, maar staat het huis op naam van één van beide. Er zijn veel verschillende situaties mogelijk.

Het is belangrijk voor het huwelijk te bedenken of u in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen. Als u gaat trouwen, regelt de wet automatisch dat alle bezittingen en schulden van u samen zijn. Wilt u dat niet? Dan moet u in uw huwelijksvoorwaarden regelen welke bezittingen en schulden apart blijven, vóórdat u gaat trouwen.

In gemeenschap van goederen
Wanneer u trouwt in gemeenschap van goederen heeft u samen één vermogen. Bij het overlijden van een van de partners is de helft van alle bezittingen en schulden automatisch voor de overblijvende partner. De andere helft vormt de nalatenschap van de overledene. Bij een scheiding moet u alles gelijk verdelen. Naast bezittingen, worden ook de schulden gedeeld.

Huwelijkse voorwaarden
Wanneer u trouwt op huwelijkse voorwaarden kunt u zelf kiezen hoe u bezittingen en schulden verdeelt. Dit is bijvoorbeeld slim om te doen als één van de twee meer vermogen heeft dan de ander of zicht heeft op een schenking of erfenis. Ook ondernemers kiezen vaak voor huwelijkse voorwaarden.

Wij geven advies bij het maken van de juiste keuze. Dat geeft rust en ruimte voor het veel leukere regelwerk omtrent uw grote dag. Terwijl u nadenkt over de jurk, het trouwpak en de taart, leggen wij de notariële zaken vakkundig voor u vast.

Klik hier Contact voor het maken van een afspraak voor een (gratis) vrijblijvende bespreking, of voor meer informatie.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

12 oktober 2017