ik ga een huis kopen

IK GA EEN HUIS KOPEN

U wilt een huis gaan kopen. Dit is een belangrijke stap in uw leven. U zal er al lang over hebben nagedacht en veel over gesproken. Met uw partner, met vrienden of zelfs al met een makelaar of hypotheekadviseur. U denkt misschien dat u alles al weet wat u zou moeten weten,

Maar weet u ook wat er precies in het koopcontract moet staan? Heeft u een idee welke ontbindende voorwaarden bij uw situatie horen? En hoe zit het eigenlijk met de financiering? Uw maximale hypotheekbedrag heeft u natuurlijk zo uitgerekend. Maar wat als u uw baan verliest net voor het huis wordt overgedragen? Op deze vragen, en vele anderen, hebben wij het antwoord.

Koopcontract
In het koopcontract staan alle afspraken die u met de verkoper heeft gemaakt. Dit is de basis voor de overdracht van de woning. Vergeet u iets in het contract te zetten of staat het er niet helemaal goed in, dan kan dat grote gevolgen hebben. Want eenmaal getekend, blijft getekend. Heeft u zelf geen idee waar u op moet letten? Laat het koopcontract dan controleren door uw notaris. Zo weet u zeker dat alles er in staat.

Waarom naar de notaris?
De notaris regelt alle juridische zaken rond de overdracht. Hierdoor weten alle betrokken partijen zeker waar ze aan toe zijn. De notaris is onafhankelijk en onpartijdig en kijkt daarom naar uw belangen én die van de verkoper. Ook doet de notaris allerlei onderzoeken naar uw achtergrond en die van de verkoper. Als er iets mis is en problemen kan opleveren, zorgt de notaris meestal dat deze problemen opgelost worden.

De notaris doet dus veel voor u. Maar het meeste gebeurt achter de schermen, zodat u alleen nog maar de akten hoeft te tekenen.

Wij geven advies bij het maken van de juiste keuze. Dat geeft rust en ruimte voor het veel leukere regelwerk omtrent het kopen van uw huis. Terwijl u nadenkt over de verf, de inrichting en de housewarming, leggen wij de notariële zaken vakkundig voor u vast.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

12 oktober 2017