Soms lees je een stuk tekst en dan moet je het nog eens drie keer opnieuw lezen, voordat je begrijpt wat er staat. De notaris krijgt nog weleens commentaar op de moeilijke taal die in de akten wordt gebruikt. 

Dat proberen we natuurlijk zoveel mogelijk te voorkomen, maar het is best lastig om iets op een juridische juiste wijze te omschrijven, zodat ook iedereen de inhoud op dezelfde wijze leest. Onbekende juridische begrippen maken het er ook niet makkelijker op. Daarom maken wij in ieder geval bij vrijwel alle akten een toelichting en geven we voorafgaand aan de ondertekening van de akte ook een duidelijke uitleg.

Komt u er niet uit wat er nu precies in uw akte staat?

U mag altijd op ons kantoor komen voor een uitleg van uw de akten die u heeft. Het maakt niet uit of dat via ons kantoor was of elders en ook niet of de akten van een paar jaar of veel langer geleden zijn. Bovendien informeren we u dan meteen over de huidige wetgeving en kijken we of wat er geregeld is nog bij de huidige situatie past. Het kan natuurlijk zijn, dat er na de ondertekening van een akte, zaken in de wet en/of misschien in uw persoonlijke omstandigheden zijn gewijzigd.

Gratis half uur bespreking

Al heel veel jaren bieden wij het gratis half uur bespreking aan: Om ’n koppie bij de notaris. Zo proberen we de drempel te verlagen en dat houdt ook dit jaar weer stand.