Woorden kunnen veel betekenen. Woorden kunnen treffen. En soms kan een enkel woord je meer raken dan een hele stroom van woorden.

Het is vaak erg moeilijk om je gevoelens onder woorden te brengen. Zeker als je woorden hebt, dan struikel je soms over je eigen woorden. En we zouden niet ieder woord op een goud schaaltje moeten leggen en er soms zelfs helemaal geen woorden aan vuil moeten maken. Maar dat is wel moeilijk als iemand altijd het laatste woord wil hebben. Toch kan het soms verhelderend werken om eens op je woorden te passen, een haastig woord is snel gezegd en we weten toch allemaal dat een goed woord baat en een slecht woord schaadt.

Door iemand met fatsoen te woord te staan bereik je meer dan met iemand een hartig woordje te spreken. Wellicht dat de persoon in kwestie dan juist wel bij zijn woord blijft en niet zijn woord zal breken, want een man een man, een woord een woord.

Immers het woord gaat verder dan de man. En een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg en zal je de woorden uit de mond halen. Maar soms is het zo ontzettend moeilijk om het woord te voeren en dan ook nog de juiste woorden te vinden. Dan schieten woorden gewoonweg tekort. In de hoop iedereen een woord kan vinden om een ander te steunen in moeilijke tijden, ziekte of verlies.

Rinske Mantel