Viva Las Vegas, is een film uit 1964 onder regie van George Sidney met in de hoofdrollen Elvis Presley en Ann-Margret. De film wordt beschouwd als een van Presleys betere films en is memorabel door de affaire met zijn tegenspeelster. Wat was Elvis toch een fantastische muzikant en performer. Een leuke film om gezien te hebben, zeker als je van die jaren 60 sfeer houdt. 

U zult zich wellicht afvragen waarom deze film het onderwerp is van een column. Dat zal ik u uitleggen. Op ons kantoor zijn wij betrokken bij vele huwelijken en dan horen we dus ook vaak waar deze plaatsvinden. Voor de aanstaanden die ik onlangs sprak, zal dat Las Vegas zijn. Een trouwkapelletje, zoals je dat in films ziet, met misschien wel een Elvis (zo stel ik mij dat dan voor), prachtige dansers en de Strip met al haar bekende hotels en casino’s.

Er zal ook vast een gokje worden gewaagd. Stel nou eens, dat dit huwelijk wordt bezegeld met een megaprijs/de jackpot, voor wie is dan die prijs? Dat kan wel eens een lastig te beantwoorden vraag zijn. Om een antwoord te kunnen geven, moeten we eerst een heleboel dingen weten. Wie van hen waagde de gok, was dit voor, of na het huwelijk en met wiens geld werd er gegokt? In dit geval gaat het om een echtpaar dat in Nederland woont, met de Nederlandse Nationaliteit. Zij hadden voor hun huwelijk huwelijksvoorwaarden gemaakt (uitsluiting wettelijke gemeenschap van goederen).

Om ruzie over het antwoord op de vraag, voor wie een eventuele prijs zou zijn, te voorkomen, hebben zij er voor het gokken bewust voor gekozen om de fiches te kopen van het geld van hun gezamenlijke spaarrekening (ieder voor de helft), dus is het prijs, dan is deze van samen! In andere situaties kan dit dus ook anders uitpakken. Ik ben benieuwd of ze iets hebben gewonnen en anders zegt men:
“Geen geluk in het spel, is geluk in de liefde.”