Deze week stond muzikale legende Diana Ross voor een concert in de Ziggo Dome.
Ze is nu 79 jaar en ik hoorde dat ze nog in een topconditie is. Hoop dat ik daarin haar voorbeeld kan volgen. Net hoorde ik haar wereldhit uit 1980 ‘Upside down’ op de radio.

Liedjes brengen vaak herinneringen met zich mee en ik vertel mijn man hoe ons achterbuurmeisje Eline, mijn zusje en mij op dit nummer heeft leren dansen.

Ik zie ons nog gaan in haar kamer – up – side – down. Een goede basis voor heel wat jaren swingen, vooral in de studietijd in Utrecht.

“Tja”, zegt mijn man, “daar ligt het verschil. Ik had niet zo’n buurmeisje.” Toen had ik natuurlijk meteen moeten zeggen dat hij mij desondanks up-side-down, and round en round turnde bij onze eerste ontmoeting in de turnhal in Heerenveen, maar zo rap van de tong was ik niet.

Gelukkig leest hij altijd onze columns, “dus bij deze”, en dat is meestal nog steeds het geval. Dat meestal kan ik gerust opschrijven, gezien het feit dat hij voor ons trouwen tegen de ambtenaar van de burgerlijke stand zei dat hij mij heel leuk vond, maar niet altijd. Dat vertelde de ambtenaar ook op de bruiloft tijdens de ceremonie. Die eerlijke Westfriezen, soms heb je met hun directheid wel wat te stellen, maar het is ook wel fijn om te weten waar je aan toe bent. Nu weer aan het werk aan mijn akten, met lekker de radio op de achtergrond.

Rinske Mantel