Het is altijd spannend als anderen beoordelen hoe je presteert. Dat doen de auditoren van onze beroepsorganisatie (KNB). Je krijgt op een gegeven moment een mailtje met de datum wanneer ze op bezoek komen. Vorige week bekeken twee dagen, twee auditoren, allerlei zaken in ons kantoor.

Op hun conclusie zijn we apetrots: bovengemiddeld op allerlei aspecten, een zeer prettige werksfeer en we behoren tot de top 3 van de 150 kantoren die deze auditoren dit jaar onderzocht hebben. In de (top)sportwereld wil je dan ook graag weten of je eerste bent, maar dat zeggen ze er niet bij.

Actieve week
Naast de twee dagen audit, gaven we woensdag voor een zaal met gepensioneerde medewerkers van de Rabobank Westfriesland-Oost, een presentatie over testamenten en Levenstestamenten. Diezelfde avond gaven we nog een lezing, voor de leden van LTO: de zakelijke kant van je privéleven. Het ging hierbij over de positie van de meewerkende partner in het agrarisch bedrijf.

Irene Schouten [Foto: Richard de Beer]

Ook spraken we over diverse wijzen van bedrijfsoverdracht. Als je dan op zaterdag en zondag onze heldin, Irene Schouten, de 3.000, de 5.000 meter én de Mass-start ziet winnen, dan was het een volmaakte (topsport) week. Prachtig dat de ceremonie zich met zoveel mooie tulpen kleurde.Van harte gefeliciteerd Irene! Dat was West-Friesland oppermachtig en van haar mooiste kant.

Gratis ondernemersnieuws
Binnenkort starten we met de uitgifte van een nieuwe gratis nieuwsbrief voor ondernemers. Naast de M&V Courant, waarin onze wekelijkse columns staan, geven we eens per maand tips en andere nuttige informatie waar ondernemers hun voordeel mee kunnen doen. We delen onze kennis graag. Wilt u een abonnement, klik hier. Volgende week vertelt Hilde Ebskamp, kandidaat-notaris, gespecialiseerd in ondernemingsrecht u meer.