SOORTEN MEDIATION

We kennen verschillende soorten mediation. Mediation bij zakelijke conflicten, arbeidsconflicten, nalatenschappen en echtscheidingen komen het meeste voor.

Zakelijk conflict

Hierbij kunt u denken aan conflicten tussen vennoten binnen een onderneming.

Arbeidsconflict

Hierbij kunt u denken aan een conflict met een werknemer of werkgever over bijvoorbeeld salaris of over ontslag.

Nalatenschappen

Bij de afwikkeling van een nalatenschap kan ruzie ontstaan tussen de erfgenamen. Bijvoorbeeld over de verdeling van de spullen of over de hoogte van de vraagprijs als de woning verkocht moet worden. Of over de vraag wie dat allemaal moet gaan regelen. Erfgenamen in een nalatenschap zijn veelal familieleden van elkaar. Het is verstandig om bij een dreigend conflict vroegtijdig de hulp van een mediator in te roepen. Hiermee kan vaak een lange en geldverslindende rechtszaak worden voorkomen.

Echtscheiding

Met behulp van mediation kunt u afspraken maken over bijvoorbeeld het huis, de kinderen en de alimentatie.
Op ons kantoor zijn gespecialiseerde echtscheidingsmediators aanwezig. Zij kunnen voor u het ouderschapsplan en/of het convenant opstellen, en regelen uw echtscheiding voor u via de rechtbank.

Ons kantoor regelt de scheiding van A tot Z voor u!

Zo heeft u bij het gehele scheidingsproces één vast aanspreekpunt, ook als een van beiden het huis overneemt of er een testament moet worden gemaakt of aangepast.

Meer informatie of een afspraak maken? Een eerste gesprek is altijd gratis. Neemt u contact op met onze vestiging Andijk via 0228-592224 of onze vestiging Benningbroek via 0229-591264, of via contact.

Terug

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief

Archief column

Archief ondernemersnieuws

Archief videos