Zaterdag 23 september vertrok ik ’s-morgens vroeg naar Utrecht, rechtop in de auto, niet te ver van het stuur, zodat je goed de rem in kan trappen als dat nodig is en de gordel goed aangesnoerd. We hadden die vrijdag tijdens ons personeelsuitje een slipcursus gedaan (echt een aanrader) en dan ben je je weer iets bewuster van wat er allemaal kan gebeuren.

Het was erg rustig op de weg, dus een relaxed ritje naar de Jaarbeurs. Hier was geen sprake van rust, maar een gezellige drukke dag waarop ik heel veel verschillende mensen heb gesproken, die heel veel verschillende vragen hadden. Door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), waar alle notarissen lid van zijn, was een stand neergezet waar iedereen vragen kon stellen, of kon luisteren naar lezingen. Best lekker om tijdens zo’n beurs even rustig te kunnen zitten en luisteren naar wat de notaris te vertellen heeft.

Opvallend veel vragen
Voor de notarissen was het hard werken, want er waren opvallend veel vragen. Dan blijkt maar weer dat toch ieders leef- en familiesituatie weer anders is. Naast vragen over testamenten, was er veel interesse voor de lezingen over het levenstestament. Doordat er de afgelopen jaren veel in kranten en tijdschriften over het levenstestament is geschreven, is de bekendheid hierover flink toegenomen.

Levenstestament
Men wil zelf de regie in handen houden op het gebied van financiën en medische zaken. Het was leuk, dat tijdens mijn lezing over het levenstestament een huisarts opmerkte dat zij het zeer waardeerde om in een officiële akte op schrift te hebben wie er recht van spreken heeft.