Al jaren lang bezitten de ouders een mooie vakantiewoning in de Algarve. Ze kwamen er veelvuldig met hun kinderen en later ook met hun kleinkinderen. Onderhand was het naast de woning in Nederland een soort tweede thuis geworden.

Een harmonieus gezin, geen vuiltje aan de lucht, enkel heerlijke Portugese zon. Toch gaat het volledig mis als vader overlijdt. Moeder ziet het namelijk niet meer zitten om telkens weer op en neer te vliegen en blijft liever in haar huis in Nederland. Het wordt haar gewoonweg allemaal te zwaar en zonder haar man als vaste rots in de branding, geniet ze er niet meer van zoals vroeger.

Ze besluit daarom het huis toe te delen aan de kinderen. Maar al voor de aanvang van de eerst volgende zomervakantie ontstaat er onrust. De oudste zoon zegt dat hij het recht heeft om als eerste te kiezen wanneer hij in het huis verblijft. Er kan nog wel een gezin bij, maar die moeten dan in het tuinhuisje slapen. De jongste zegt dat de oudste altijd al voorrang heeft gehad bij alles, hij fietste immers altijd op de 4e hands fietsen en reed de door de anderen afgedankte brommers.

Nummer twee van de kinderen vindt dat de jongste maar zeurt. Hij en zijn oudste broer hebben altijd alles moeten doen thuis en de kleintjes hoefden nooit wat te doen. Nummer drie in het gezin van de vier broers hield zich op de vlakte, dan ging hij wel niet. Samen goed is geen goed zegt hij. Ze hadden nooit gedacht dat het in hun gezin zo zou verlopen en uiteindelijk wordt de vakantiewoning verkocht. Hadden ze maar met z’n allen vooraf alles beter besproken, dan was deze situatie wellicht anders afgelopen.

Tijdens de zomervakantie hebben we geen inloop, maar kunt u wel een afspraak maken voor gratis half uur bespreking over bovenstaande of andere juridische zaken. Andijk 0228-592224 en Benningbroek 0229-591264.