Wat is het toch mooi om mensen met passie te spreken. Passie voor iets wat ze (willen) doen of wat ze nastreven. In het vak dat wij als notaris uitoefenen, ontmoeten we veel mensen. Het maakt niet uit waarvan of waarover ze zo bevlogen zijn, bijzonder is de energie die van alle kanten uit hen lijkt te stromen.

Een dergelijke passie komt recht uit iemands hart, en kan daarom ook iemand anders diep in het hart raken. Het synoniem voor passie is ook niet voor niets hartstocht. Gepassioneerde mensen inspireren anderen, en zo ontstaat vanzelf een vloedgolf van positivisme. Op zo’n golf kan je dan nog dagen voortgaan, tot hij langzaam uit kabbelt. Dan wordt het tijd om uit te zoeken wat jouw passie is. Naar men zegt: “Door de weg van je hart te volgen, zal je je eigen passie vinden”. In deze tijd kunnen we wel wat gezamenlijke passie gebruiken. Een positief in plaats van een negatief geluid. De enige keer dat een negatief woord positief is, is bij de uitslag van de coronatest. Misschien helpt het mensen die het zwaar hebben in hun werk of leven, om eens met iemand te praten over hun passie, de eigen of die van de ander. Wat zijn de drijfveren die jou doen stralen?

Waar wij (Rinske en Sandra) gelukkig van worden

Het mooiste van ons vak is dat we telkens een klein stukje deel uit mogen maken van iemands leven. Vaak in mooie tijden, maar ook regelmatig in verdrietige tijden. We zijn betrokken bij de opstart en ontwikkeling van bedrijven, de koop van een huis of bijvoorbeeld het aangaan van een extra stukje hypotheek voor een verbouwing of meer genieten van de oude dag. We zijn er ook op de moeilijke momenten in iemands leven. Dan hopen we een steunpilaar te kunnen zijn. Ieders verhaal en leven is anders en wij worden er gelukkig van om daarin een positieve rol te spel.