Ruim 2 jaar geleden schreven we over het wetsvoorstel waarbij de duur van de partneralimentatie verkort zou worden van 12 naar 5 jaar. Velen hebben de poll op onze website ingevuld en het blijkt, dat een zeer grote meerderheid in onze omgeving voorstander is om de duur te verkorten.

We vinden de lange duur gewoonweg niet meer bij onze huidige maatschappij passen. Toch is het nog steeds niet zo ver. Op dit moment wordt er opnieuw over het voorstel gesproken. De termijn van 5 jaar zou niet moeten gelden voor mensen die bijna AOW gerechtigd zijn. Voor hen zou een termijn van maximaal 10 jaar gelden. Ook zou de 5 jaars-termijn niet moeten gelden voor diegenen die voor jonge kinderen moeten zorgen. Voor hen zou de 12 jaars termijn moeten blijven gelden. We wachten af wat het gaat worden.

Kritiek Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)
In het voorstel van 2015 konden afspraken over partneralimentatie worden vastgelegd in huwelijksvoorwaarden. Door kritiek van de Raad van State hebben de initiatiefnemers van deze wet dit teruggedraaid. De KNB pleit er voor, dat mensen de mogelijkheid hebben om zelf in huwelijksvoorwaarden te bepalen wat zij willen. De notaris is een onpartijdige deskundige en zal de betrokkenen goed kunnen voorlichten.

ALLEEN IN JUNI NOG 10% KORTING OP UW TESTAMENT TARIEF
Maakt u deze maand een afspraak voor een bespreking, dan komt u nog in aanmerking voor de korting van 10% op uw testament tarief. Wilt u gebruik maken van ons half uur gratis bespreking bel dan naar: Andijk 0228-592224 of Benningbroek 0229-591264.