Uit elkaar gaan is vaak moeilijker dan bij elkaar komen. Hoewel de zoektocht naar de juiste partner soms ook niet zo makkelijk is. Niemand begint aan een relatie met de gedachte dat deze ooit zou kunnen eindigen, maar als op een gegeven moment de wegen van partners zich toch scheiden, dan moet er veel geregeld worden.

Een echtscheiding is vaak een heftige gebeurtenis, naast alle emoties zijn er de afhandeling van allerlei juridisch ingewikkelde zaken. Iets waar men vaak niet direct aan denkt, is een testament. In een testament legt u vast wie uw erfgenamen zijn en welk deel van de erfenis zij krijgen. Misschien wilt u uw testament na de scheiding veranderen, omdat u niet wilt dat uw ex aanspraak kan maken op die erfenis.

Heeft u kinderen? 
Kinderen zijn volgens de wet uw erfgenamen. Zijn de kinderen minderjarig en zou u overlijden, dan krijgt hun nog levende ouder (uw ex-partner) het vruchtgebruik over de erfenis van de kinderen. Een ouder heeft namelijk wettelijk het recht op opbrengsten uit het vermogen van zijn minderjarige kind (‘ouderlijk vruchtgenot’). Bovendien is de ander ouder de wettelijke erfgenaam van uw kind. Via uw kind zou uw vermogen weer bij uw ex partner terecht kunnen komen. Door het maken van een testament kunt u dit voorkomen.

Hoe zit het in uw situatie?
Het is belangrijk om te weten hoe het in uw situatie zit. Wilt u antwoord op vragen hierover, maak dan een afspraak voor een informatief gesprek.