Niemand begint aan een relatie met de intentie dat die weer zal eindigen. Toch vinden er per jaar zo’n 33.000 scheidingen plaats. De gemiddelde leeftijd van mannen die scheiden is rond de 47 jaar, die van vrouwen 44 jaar. De huwelijksduur bij scheidingen is zo’n 15 jaar.

Tijdens een scheiding of ontbinding van een samenlevingscontract moeten er veel en ingewikkelde zaken worden geregeld. Men vergeet vaak het testament dat ooit was gemaakt of als men geen testament had, dat dit waarschijnlijk nu wel nuttig is om te maken.

Had u nog geen testament en is uw relatie geëindigd?
Dan bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Is dit wel uw wens? Heeft u kinderen? Dan kan het zijn dat bij uw overlijden en het overlijden van uw kind (tegelijkertijd of nu u), uw ex-partner erfgenaam is. Wilt u dit uitsluiten, ga dan naar de notaris.

Had u al een testament en is uw relatie geëindigd?
Staat in uw testament dat uw partner (één van) uw erfgenamen is? Nadat de scheiding rond is, vervalt dit, maar dat duurt vaak even. In de tussentijd erft uw aanstaande ex nog gewoon van u. Kijk daarom na of er in uw testament een ontsnappingsclausule is opgenomen of laat u hierover voorlichten door de notaris.

Mantel&Overtoom Notarissen en Mediators. Meer informatie?
Lees onze digitale nieuwsbrief: gratis abonnement www.mantelvoors.nl
GRATIS INLOOP: di 12-02 en do 21-02 van 9-17 en 19-21 uur.