Maandag las ik in het Noord-Hollands Dagblad een stuk over dat een mevrouw bijna drieduizend euro had betaald voor een advies van een adviseur (geen notaris) inzake een levenstestament. Vorig jaar trof ik klanten voor wie ons kantoor een aantal jaren geleden testamenten had opgesteld.

Zij waren via een lezing bij een erfrechtadviseur terecht gekomen en hadden nadien een advies gekregen. De kosten van dit advies (€1500) waren een stuk hoger, dan dat de testamenten ooit hadden gekost. Overigens was de uitkomst van het advies dat de testamenten uitstekend in elkaar zaten. Dat is natuurlijk voor ons leuk om te horen, maar wel sneu voor de personen in kwestie. Dit hadden wij ze gratis kunnen vertellen. Wel dapper dat ze hun foute beslissing op kantoor kwamen vertellen aan ons.

Let op: Als er een tussenpersoon/adviseur aan te pas komt, is het altijd duurder.

Op zich is dit heel logisch, die tussenpersoon moet ook wat verdienen. Soms heeft een adviseur een zodanige expertise dat hij/zij zich oplevert en diens kosten “terugverdiend” worden. Waar het gaat om testamenten en levenstestamenten heeft de notaris een jarenlange staat van dienst en is hij/zij de expert op dit gebied. Daar is echt geen andere adviseur voor nodig. Dan kunt u beter rechtstreeks naar uw notaris gaan, dat scheelt een hoop kosten.

Half uur gratis – gratis zomer testament(check)dagen

Doordat persoonlijke omstandigheden of de wet in de loop van de jaren kunnen wijzigen, is het aan te bevelen om van tijd tot tijd uw zaken te laten controleren door de notaris. Bij ons kantoor kunt u een afspraak maken voor een gratis half uur bespreking. Verder organiseren we op zaterdag 18/7 in Andijk en zaterdag 8/8 en 22/8 in Andijk en Benningbroek een gratis testament(check)dag.