Sorry Max, je staat in de top-10 van mijn sporthelden, maar ik kies toch voor schrijver Bart Lankester. Wat is het toch moeilijk om keuzes te maken tussen allerlei leuke dingen, maar in ieder geval valt er momenteel weer wat te kiezen.

Eigenlijk dacht ik dat ik dit weekend al voor de keuze stond tussen Spa-Francorchamps en Cultura Andijk, maar de lezing door Bart Lankester in Cultura over zijn biografie: Loes Hamel, is volgende week zondag.

Dat maakt het er niet makkelijker op. Of de Formule 1 in Zandvoort – met voor alle fans te hopen een spannendere race dan afgelopen zondag in de regen op Spa – of een naar verwachting mooi achtergrondverhaal over een jonge vrouw en haar leven in de sixties.

Loes Hamel(Blokker), een Andijkse, maakte als mannequin furore in binnen en buitenland. Door Rames Shaffy werd ze gevraagd voor Shaffy Chantant en ontwikkelde zich tot podiumdiva en televisiepersoonlijkheid (bron: Binding vorige week). Dus dan sta je voor de keuze tussen de ‘performance’ van deze twee mannen, een autocoureur of een schrijver.

Van een klant kreeg ik nog een tip om de documentaire over het leven van Max Verstappen te kijken. Dit schijnt echt een aanrader te zijn voor een inkijk in zijn leven, van jongs af aan.

Voor wie zich afvraagt wie er op nummer 1 van mijn lijstje van sporthelden staat? Dat is natuurlijk Irene Schouten, zij is afgelopen weekend gestart met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen. Vanuit de Stichting Support voor Irene krijgen we weer regelmatig updates. Een mooie manier om betrokken te blijven. Allemaal leuke dingen dus. Wat doet u komend weekend? Mocht u nog tijd over hebben en nog wat moeten regelen op juridisch gebied, dan kunt u bij ons op zaterdag nog terecht voor de gratis testament check.

Rinske Mantel.