Wat zijn de consequenties, als er geen levenstestament is?
Als er niets geregeld is, dan zal er, veelal door aanvraag van fami­lie, een bewind via de rechter in­gesteld moeten worden, als iemand zelf niet meer wilsbekwaam is. Via de rechter wordt er dan een bewind ingesteld en is er dus rechterlijk toezicht voor iemand die zelf niet meer in staat is om zijn zaken te regelen.

Voor ieder bedrag boven de € 1.500 vooraf toestemming vragen
De bewindvoerder moet voor uitgaven of beslissingen waarbij het gaat om een bedrag boven de € 1.500 vooraf toestemming vragen aan de rechter. Tevens moet er ieder jaar rekening en verantwoording aan de rechter afgelegd worden. Dit kunt u voorkomen door bij een levenstestament op te stellen.

MANTEL&OVERTOOM – VEEL ERVARING MET LEVENSTESTAMENT
vanaf het allereerste begin is ons kantoor actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het levenstestament in Nederland en nemen wij ook deel in de landelijke specialistengroep van het levenstestament. De praktijk leert dat het levenstestament een hoop gedoe en zorgen voorkomt.

DUIDELIJKE UITLEG EN HULP
We geven uitleg in normale taal, maken zaken begrijpelijk en zijn altijd bereid om u te helpen.

LET OP: BENT U GEHUWD?
Veel mensen denken dat ze in geval van een huwelijk automatisch tekeningsbevoegd zijn voor elkaar. Dat is niet zo! Ook voor gehuwde partners is een levenstestament essentieel.

LAATSTE LEZING MAAND VAN HET LEVENSTESTAMENT EN TESTAMENT: 14 MEI VAN DER VALK HOORN. Aanmelden kan via presentaties@mantelvoors.nl of www.mantelvoors.nl

Wilt u hier ook meer over weten, u kunt zich nog aanmelden voor de volgende lezing:

Donderdag 9 mei HELAAS VOLGEBOEKT
’t Keetje, Lutjebroek

Dinsdag 14 mei (grote zaal, nog plaatsen beschikbaar)
v.d. Valk, Hoorn