Fantastisch als je mensen om je heen hebt, waarover je kan zeggen: Ik heb blind vertrouwen in jou. Mensen die integer zijn, nooit een kwaad woord over je zullen zeggen, je nooit zullen besodemieteren en die je dus inderdaad blind kan vertrouwen.

Toch kan het geen kwaad om soms een gezonde mate van wantrouwen te hebben en je ogen open te houden. Soms weet je gewoonweg niet wat er met iemand aan de hand is. Je kon lezen en schrijven met diegene en dacht dat die voor jou door het vuur ging, maar die persoon kreeg plotseling financiële problemen. Later merk je dat er geld van de rekening was gehaald. Een tijdelijke oplossing wordt gezegd, met de intentie om het snel weer terug te storten, maar dat lukte helaas niet.

Kan je dit voorkomen?

Soms zijn mensen zo gewiekst, dan kan je er gewoonweg niks aan doen, maar luister in ieder geval naar je gevoel. Achteraf zegt men toch vaak dat ze ergens iets geks hadden gevoeld. Prikkelingen in je lijf, je hoofd iets scheefhouden waarbij je je ogen wijd opent, je hand op je onderbuik of hart leggen of wat in elkaar kruipen. Als je dit voelt of iets dergelijks doet, wees je dan bewust dat er wellicht iets mis is.

Controle inbouwen

Geef je iemand volmacht in je levenstestament, overweeg dan bijvoorbeeld om een tweede persoon te benoemen. Zij kunnen elkaar controleren of verplicht zijn om voor bepaalde zaken vooraf elkaars toestemming te vragen. Je kan ook een toezichthouder benoemen. We denken graag met je mee.