Een paar weken geleden schreef ik over nieuw geluk op de roze wolk, geïnspireerd door de vele geboorten van kinderen die om mij heen plaatsvinden. Als je dan weer wat jaren verder in de tijd zit, dan kom je opeens in een stadium dat je kind zegt: “Ik ga zelf met vrienden op vakantie” of ze vertrekken voor langere tijd de wijde wereld in. Dan is de tijd van gezellig met je kind filmpjes kijken van ‘Kikker en vriendjes’ (geschreven door Max Velthuijs) opeens voorbij.

In een van de, ook door mij veelvuldig bekeken, afleveringen van Kikker en zijn vriendjes zegt Rat tegen Kikker die heimwee heeft: “Thuis zitten kun je je hele leven lang nog doen.

Maar thuis heb ik het lekkerste bedje van de hele wereld”, zegt Kikker dan met een snik in zijn stem. Je hoop dat je kinderen op een veilige manier veel avonturen beleven, maar dat ze na al hun belevenissen toch ook weer graag thuiskomen. De moraal van dit verhaal is dat de tijd zo snel voorbij vliegt. In die korte tijd probeer je je kinderen zo goed mogelijk klaar te stomen voor de wijde wereld. Bepaalde zaken zijn belangrijk om voor jezelf en ook voor hen/voor elkaar, op juridisch te regelen. Stel dat vooral niet uit! Wij zijn de hele zomer open en geven u graag advies. Het eerste half uur is gratis, dus maar er gerust gebruik van. Mantel&Voors Notarissen en Mediators.

Rinske Mantel-Kooistra