Een bedrijf oprichten nabij Hoorn

Wilt u een eigen bedrijf oprichten of een bedrijf overnemen? Dat is een dappere beslissing. Voor begeleiding bij deze stap is het verstandig om een notariskantoor in te schakelen. Mantel & Voors Notarissen en Mediators staat u graag met raad en daad terzijde. Wij geven advies en regelen, samen met u, belangrijke zaken.

 

Een bedrijf oprichten nabij Hoorn

Bij het oprichten van een bedrijf komt veel kijken. Zo is het belangrijk, in verband met belastingen en aansprakelijkheid, om de juiste rechtsvorm voor uw bedrijf te kiezen. Het kiezen van een rechtsvorm kan namelijk ook direct invloed hebben op een partner en/of gezin. Daarnaast is het mogelijk dat uw bedrijf in de loop der tijd verandert. De huidige rechtsvorm kan daardoor niet goed meer passen. Het is dan belangrijk om betrouwbaar advies in te winnen en de rechtsvorm aan te passen.

 

Bij Mantel & Voors Notarissen en Mediators hebben wij de kennis en kunde in huis om u van passend advies te voorzien. Wij kunnen u adviseren als het gaat om het oprichten van een bedrijf en uitleg geven over verschillende onderwerpen. De vorm eenmanszaak kan in het begin geschikter zijn voor uw bedrijf dan een BV als het gaat om belastingen. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over aansprakelijkheid. Wat uw specifieke situatie ook is, ons notariskantoor voorziet u graag van advies.

 

(Persoonlijke) aansprakelijkheid

Als u hoofdelijk aansprakelijk bent voor uw bedrijf en u krijgt te maken met een faillissement, dan heeft dat gevolgen voor uw partner. Als u en uw partner in gemeenschap van goederen getrouwd zijn, betekent uw faillissement ook het faillissement van uw partner. Het is belangrijk om u hiervan bewust te zijn en de risico’s, waar mogelijk, af te dekken.

 

Contact met Mantel & Voors Notarissen en Mediators

Wilt u informatie over het oprichten van een bedrijf of hebt u interesse in onze andere diensten? Wij helpen u ook graag als het gaat om een levenstestament, het kopen of verkopen van een huis, schenkingen en meer. Wij zijn gevestigd in Andijk en Benningbroek en werken ook in de directe omgeving van deze plaatsen, waaronder in Hoorn, Medemblik en Stede Broec. Neem via telefoon, e-mail of het contactformulier contact met ons op of kom langs om ’n koppie. Wij helpen u graag!