Het gebeurt altijd bij een ander en we denken er liever niet over na om iets te regelen voor als je dan zelf de buren blijkt te zijn.

De praktijk leert dat we vaak de zaken pas goed op papier gaan zetten als vervelende dingen in het leven echt dicht bij komen. Zo ziet u ons met grote regelmaat in een bejaardenhuis, een verzorgingshuis of het ziekenhuis rondlopen. Dat doen we dan vaak in het weekend of in de avonduren. Het is vaak prettig voor de klant om in hun eigen omgeving te blijven. Soms is er dusdanige haast dat er direct iemand van kantoor moet komen. Dit is niet zo’n leuk onderwerp om over te schrijven, maar het is een noodkreet aan iedereen om belangrijke zaken op tijd te regelen.

Vóór 2013 een testament gemaakt?
De laatste jaren zijn er veel wijzigingen geweest in verschillende wetten die te maken hebben met erfbelasting en de eigen bijdrage voor zorgkosten (wlz). Daarom is het van belang om uw testament weer eens te laten controleren.

Heeft u al een levenstestament gemaakt?
Als u niet zelf regelt wie er bevoegd is om namens u zaken te regelen en beslissingen te nemen in geval van uw (tijdelijke) wilsonbekwaamheid, dan is veelal een bewind via de kantonrechter onvermijdelijk. Dit is te voorkomen door het opstellen van een levenstestament.

Tijdens de zomervakantie hebben we geen inloop, maar kunt u wel een afspraak maken voor gratis half uur bespreking over bovenstaande of andere juridische zaken. Andijk 0228-592224 en Benningbroek 0229-591264.