Deze brochure is speciaal gemaakt voor allerlei variaties van samengestelde gezinnen. U kunt deze brochure gratis aanvragen bij ons kantoor.

Er is sprake van een samengesteld gezin, ook wel patchwork family of fusiegezin genoemd, als ten minste één kind niet van u en uw partner samen is. Er zijn veel zaken om over na te denken en daarom heeft de specialistenverenging EPN, waar ons kantoor lid van is, een duidelijk overzicht gemaakt. Binnen een samengesteld gezin ontstaan nieuwe relaties die natuurlijk ontwikkeld en gevoed moeten worden, zowel tussen de nieuwe partners onderling als tussen de nieuwe partner en de kinderen.

Dit zijn dus ook dingen die in de loop van de tijd kunnen veranderen. Hoe worden bijvoorbeeld zaken geregeld als er een nieuwe woning wordt gekocht of wanneer men in de woning van één van de partners gaat wonen. Hiernaast zijn nog veel meer vragen, die van belang zijn om te stellen en daar samen een antwoord op te geven.

Moet ik na een scheiding mijn testament aanpassen?

Een veel gestelde vraag. Vaak wordt het testament ondermeer aangepast, omdat een ouder ook erfgenaam van je kind is. Men wil over het algemeen niet dat na een scheiding/uit elkaar gaan, er nog via je kind (als je kind na jou zou overlijden), vermogen bij een ex-partner terecht komt. Dit kan je in een testament voorkomen.