Ons kantoor is lid van de EPN, dit is de vereniging voor Estate Planners in het Notariaat. Deze vereniging is bijvoorbeeld ook de grondlegger van het levenstestament in Nederland.

Er is een commissie levenstestament waar ik deel van uitmaak. Ons kantoor heeft de laatste jaren veel en informatie over het levenstestament gegeven. Indien iemand zijn/haar zaken, tijdelijk of langdurig niet zelf meer zou kunnen regelen en zelf geen beslissingen kan nemen, dan kan in een levenstestament worden geregeld wie daartoe wel bevoegd is. Dit is voor alle situaties van belang. Ook in geval van een huwelijk in gemeenschap van goederen, bent u niet tekeningsbevoegd voor elkaar! Juist in de situatie van een samengesteld gezin, is het ook van belang om hierover na te denken. Is een nieuwe partner alleen bevoegd of bijvoorbeeld samen met een kind of kinderen?

Gratis Brochure:

de brochure kunt u aanvragen bij ons kantoor of downloaden. Als bij u sprake is van een samengesteld gezin, ook wel patchwork family of fusiegezin genoemd, zijn er veel zaken om over na te denken. We spreken over een samengesteld gezin als ten minste één kind niet van u en uw partner samen is. Binnen een samengesteld gezin ontstaan nieuwe relaties die natuurlijk ontwikkeld en gevoed moeten worden, zowel tussen de nieuwe partners onderling als tussen de nieuwe partner en de kinderen. Dit zijn dus ook dingen die in de loop van de tijd kunnen veranderen. Hoe worden zaken geregeld als er een nieuwe woning wordt gekocht en hoe zit het met uw testament? Hiernaast zijn er vele vragen meer, die van belang zijn om te stellen en daar samen een antwoord op te geven.