“De Zondag is ooit bedoeld als dag om uit te rusten.”

Interne linkOok al heb je energie voor tien, soms is het goed om eens even niets te hoeven doen. Ons leven zit vaak zo vol met allerlei – meestal leuke – activiteiten. Van veel van deze dingen, zoals de activiteiten van de ondernemersvereniging krijg je energie.

Weet de toerist ook Wervershoof te vinden? Dat was de vraag tijdens de ondernemersavond vorige week. De gemeente liet zien wat zij allemaal doen op het gebied van recreatie binnen onze gemeente en staan open voor input en ideeën uit de gemeenschap. Het was een inspirerende interactie tussen de gemeente en de ondernemers. Wanneer je na afloop dan nog gezellig met elkaar aan het praten bent, dan krijg je af en toe nuttige tips van elkaar. Zo zei een mede-onderneemster dat het helemaal niet erg is om op zondag af en toe niets te doen.

Soms voelen we ons schuldig wanneer we niet hier of daar naar toe gaan, of onze tijd niet “nuttig” invullen. Dan is het goed om eens van iemand anders te horen: “dat we ons echt niet schuldig hoeven te voelen, als we de zondag gebruiken voor onze rust, want dat deze daarvoor ooit bedoeld is.” Een goede tip voor iedereen, want dan begin je de week ook weer met nieuwe energie. In het kader van het afscheid van Pastor Suidgeest van onze gemeenten, een mooie zin om in gedachten te houden. Ons kantoor wenst hem nog goede tijden in gezondheid toe.