Hij was onze favoriete oom, vertelden ze. Zij en haar zusje gingen altijd leuke dingen met hem doen toen ze klein waren. Vele ritjes in zijn mooie auto en dan ergens een ijsje halen in de zomer of in de winter een kroketje.

Er verschijnt een brede lacht op hun gezichten. De laatste jaren ging het andersom. Zij reden met oom ieder weekend naar een ander plekje in de omgeving, hier keek hij de hele week naar uit. In een levenstestament had hun oom hen tot gevolmachtigden benoemd, want het regelen van de bankzaken, deed hij niet meer zelf. Voor de rest hield hij wel altijd zelf de touwtjes in handen.

Mis me met een lach!
Ook al wisten ze dat hun oom zijn zaakjes altijd goed voor elkaar had, ze hadden niet verwacht dat hij het zó goed geregeld had. Een compleet draaiboek voor zijn uitvaart lag klaar bij de uitvaartondernemer en een brief voor hen, met de woorden: “Vijf minuten tranen sta ik jullie toe, maar daarna wil ik dat jullie alleen maar denken aan de leuke dingen die we altijd hebben gedaan. Mis me met een lach!”

Hij had hen in zijn testament tot executeurs benoemd en zodoende konden zij alles regelen, tot en met de verkoop van het huis. In een handgeschreven codicil stond de verdeling van de spulletjes beschreven en in het testament een prachtige verdeling van de erfenis aan de vele neefjes en nichtjes én een aantal mooie goede doelen. Oom had dit al heel veel jaren terug vastgelegd.

Codicil:
Wist u dat u zelf kunt beschrijven voor wie roerende zaken en sieraden zijn? Schrijf dit wel zelf met de hand en zet er een datum en handtekening op! We helpen u hiermee graag even op weg.