Geïnspireerd door de prachtige voordracht van Ad Geerdink (directeur van het Westfries Museum) waai ik zondagmiddag vanuit de Park Schouwburg in Hoorn weer naar huis. Een leuke uitnodiging van de WBG (Westfriese Bedrijven Groep).

De Burgemeester van Hoorn, de heer Jan Nieuwenburg die ’s ochtends nog bij de opening van het Carnaval in Zwaag was en de Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk deden de officiële opening. De Gouden Eeuw boven Amsterdam is een mooie gelegenheid om onze prachtige Gemeente Medemblik en ander nabije gemeenten, nationaal en internationaal op de kaart te zetten. Ook in die tijd waren de Westfriezen echte wereldburgers met veel ondernemingszin en er was veel sociale cohesie. Dat zien we heden ten dage nog steeds want de: gemeenschapsveilingen zijn weer in volle gang.

Vorige week zaterdag was Aad Overtoom als toezichthouder bij de veiling in Zwaagdijk, vrijdag 1 maart was ik bij de veiling in Wervershoof, met beiden weer prachtige opbrengsten voor de gemeenschap. Vrijdag de 8e zaten we bij de veilingen Sarto Andijk en Onderdijk.

Om de borrel bij de notaris
Ons jaarlijkse koopje zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 24 mei a.s., we zijn benieuwd wie er weer allemaal komen. Wij hebben er zin in.