Ik vergelijk in mijn hoofd dementie weleens met een bibliotheek. Telkens verdwijnt er een boek, eerst alleen een hoofdstuk, dan de dunne boeken, dan de dikke boeken. Het verschil is dat bij de bieb de boeken weer terugkomen en bij deze ziekte niet. De lege plekken vullen zich met eiwitten.

Er zijn veel boeken over dementie, ik weet niet meer of ik de tekst hiervoor nu heb gelezen in een van die boeken of dat iemand het op deze manier beschreef, maar ik vond de beschrijving treffend. Hopelijk word ik nooit zelf geconfronteerd met deze ziekte, maar het zal je maar wel overkomen. Vaak is het in een beginstadium dan nog wel mogelijk om te beschrijven wie de regie heeft over je vermogen en over medische zaken, maar het is prettiger indien dit in een eerder stadium vastgelegd, als er geen twijfels zijn over iemands mate van wilsbekwaamheid.

Levenstestament

Steeds meer mensen maken een levenstestament, omdat zij duidelijk vast willen leggen wie voor hen op medisch en vermogensrechtelijk gebied zaken mag regelen. Denk bijvoorbeeld aan uw huis en de bankzaken. Voor ondernemers kan ook een zakelijke volmacht van belang zijn. Wie doet bijvoorbeeld de betalingen als u dat (tijdelijk) niet kan. Door een levenstestament op te stellen, kunt u voorkomen dat zaken via de rechtbank geregeld moeten worden en houdt u zelf de regie.

Wilt u deze maand nog gebruik maken van de gratis testamentcheck neem dan contact op met ons kantoor.