Belastingdienst denkt en helpt mee. U heeft geen coronaverklaring nodig, ondernemers krijgen direct uitstel van betaling. Minder zorgen voor ondernemers (waaronder ook zzp’ers)

De Belastingdienst geeft meteen en zonder aanvullende voorwaarden drie maanden uitstel van betaling. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Hoe? Stuur een brief aan de belastingdienst waarin u vraagt om uitstel van betaling. Geef daarbij aan dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat de belastingdienst uw verzoek heeft ontvangen, stoppen de invorderingsmaatregelen. Er is geen aanvullende verklaring van een accountant meer nodig. Ondernemers en bedrijven die langer uitstel willen dan drie maanden kunnen dat ook aanvragen. Het kabinet wil de administratieve lasten zo beperkt mogelijk houden. Er worden geen boetes meer opgelegd voor te late betaling en over belastingschulden hoeft geen rente meer te worden betaald.

Verlaging voorlopige aanslag

Verwacht u een lagere winst door de uitbraak van corona en betaalt u nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen, zodat u direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor uw inkomsten. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die u in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijgt u het verschil terugbetaald.
Voor meer informatie verwijs ik u naar: www.belastingdienst.nl/coronavirus

Mantel & Voors Notarissen en Mediators

Wij laten onze afspraken zoveel mogelijk doorgaan met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zaken telefonisch bespreken kan ook, bel ons gerust om te overleggen. Andijk 0228-592224
Benningbroek 0229-591264

Aanmelden voor gratis webinar Maand van het testament en levenstestament op 20 april 20.00 uur, kan nu via www.mantelvoors.nl.