Internationale vrouwendag staat voor solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen. De eerste viering was in 1911. Ieder jaar is er een thema of actualiteit. 

Al jarenlang strijden vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. In 1912 was de eerste Internationale Vrouwendag in Nederland. In 1921 stelde het Internationale Vrouwensecretariaat voor om een vaste datum te kiezen voor de vrouwendag. Dit werd 8 maart, mede vanwege de grote vrouwenstaking in Sint Petersburg. Ook in Nederland schijnt nog veel ongelijkheid te zijn tussen vrouwen en mannen. Ik ben benieuwd of vrouwen in Noord-Holland dat ook zo voelen. Wil je je mening delen, stuur dan een mail naar r.mantel@mantelvoors.nl (deze wordt niet gepubliceerd of anders anoniem beschreven).

Grote opmars van vrouwen in het notariaat
In het notariaat zien we in ieder geval steeds meer vrouwen. Ooit was dit bij uitstek een mannenberoep. Dat is verleden tijd. Bij ons kantoor staan sinds kort 2 vrouwen aan het roer. Sandra Voors heeft onlangs het kantoor in Benningbroek van Aad Overtoom overgenomen. Gelukkig blijft Aad Overtoom nog gewoon aan het kantoor verbonden.