Bij aanvaarding erfenis, accepteert u ook de schulden!

Voorkom dat u aansprakelijk wordt voor andermans schulden. U leest het ook in de Donald Duck. Fietste u vroeger ook zo hard mogelijk naar huis om als eerste de Donald Duck uit de brievenbus te halen? Ik wel en ik lees dit blad nog steeds graag. Er staan altijd weer leerzame dingen in.

Donald op zoek naar rijke familieleden van adel

In dit verhaal komt Donald erachter dat hij afstamt van Graaf Duckczech uit Kauwakije. Donald en zijn neefjes vertrekken direct naar dit land. De Graaf lijkt sprekend op Donald, maar is een aantal jaar geleden spoorloos verdwenen en heeft veel schuldeisers achtergelaten. Kwik, Kwek en Kwak doen de suggestie dat hun oom de schulden van de Graaf zou kunnen afkopen. De Duckstadse munt is veel meer waard dan de munteenheid van Kauwakije, dus het zou hun oom nauwelijks iets kosten. Zo gezegd, zo gedaan.

De nieuwe Graaf nodigt Donald uit op zijn kasteel. Donald wordt nog gewaarschuwd dat het in Kauwakije de regel is dat de winnaar in een duel al het vermogen van de verliezer krijgt. Helaas, geen geluk voor Donald, hij overleeft, maar verliest het duel. Het vermogen van Donalds familie gaat over op de nieuwe Graaf.

De neefjes ontdekken echter dat Donald al jaren lang geen belasting heeft betaald. De schulden blijken vele malen hoger te zijn dan de waarde van zijn bezittingen en daar zit nu de nieuwe Graaf mee. Kom niet voor verassingen te staan, laat u in geval van een erfenis In Nederland of waar ook ter wereld, goed informeren.

Rinske Mantel